cobertes

 

 

 

 

 

 

 

«Melissa puja al ring i sent que el vertigen s’atura, que la lluita quotidiana de ser dona i jove a Mèxic és tan sols un espectacle. Vicky transita per Madrid com ho feia per Tegucigalpa, tot i que la transfòbia l’amenaça també a casa nostra. María busca els quatre fills desapareguts fins i tot sota terra, i en aquest afany desenterra tot un país convertit en una enorme fossa clandestina. Janice i Ema van aconseguir que Gala tinguera els mateixos drets que qualsevol altra criatura en aconseguir la legalització de les famílies lèsbiques molt abans que a països com Alemanya, per exemple. La mutilació genital femenina no és una ferida exclusiva de dones africanes o asiàtiques. A Colòmbia, el poble embera la practica, però joves indígenes com Francy s’hi rebel·len i s’han organitzat per erradicar-la.»
Aquestes són algunes de les 10 històries recollides per Majo Siscar Banyuls durant 8 anys com a corresponsal a Amèrica Llatina. 10 històries que fugen del relat periodístic habitual per a conformar un mosaic de dones comunes i alhora extraordinàries.

 


«Un llibre escrit a foc lent, fruit de deu anys de vivències a l’Amèrica Llatina. Un tipus de cròniques que requereixen de temps, el temps que cal per amarar-se bé de les històries, per assumir la realitat polièdrica de les coses, per viure i veure en primera persona els processos. El temps, en definitiva, del que avui malden la majoria de redaccions, ara que en el periodisme s’imposa la rapidesa i el click bite. Tremendes és periodisme en estat pur, periodisme amb substància, si es vol dir així, un llibre compromès i de molt bona factura».
Violeta Tena. El Temps. 23.08.19

«La periodista valenciana Majo Siscar reúne historias recogidas en sus ocho años como corresponsal en América Latina: textos periodísticos sobre mujeres “tremendas” en un contexto de fuertes desigualdades, sociales y de género. Desde mujeres indígenas que salvaguardan el territorio hasta las que combaten, literalmente, en un ring de lucha libre».
Revista 5W. 21.04.19